Епіграф
Пролог
2010. Кінець
1949
1991
2010. Наші дні. Вілла Сім'ї Кеппо
1992. Лютий. Ласкаво Просимо
1992. Серпень. Місцева газета.
1992. Травень. Багач
2010. Наші дні.
1992. Релакс
2010. Наші дні
1992. Вбито ВСЮ сім'ю
1992. День після вбивства
2010. Наші дні
1992. Вони хотіли жити
2010. Наші дні. Бога тут немає
1993. Чорний Фламінго
1971. "Гірський курорт"
2010. Наші дні. Кров
1992. Бідні багачі
1992. Перший тиждень після вбивства
1993. Закон - Зло
1992. "Слонова кістка"
2010. Зміни - це погано?
1984. Будь моїм другом
2010. Повернемось до змін
1990. Ненсі
1974. Амаліє. Любов моя!
1960. Син
2010. Капореджиме
1984. Джузеппе Раввано. 
1993. Віскі. Зневіра та сльози.
2010. Смажена політика
2009. Бронзіно
2010. Все налагодиться!
1989. Допомога від зла
2007. Джейкоб Реннер
2010. Нові можливості
2005. Від Майкла К.
2007. Рештки від закону та Правосуддя.
1984. Тед. Невже він один?
1954. Гральяно
1929. Я буду тебе захищати.
1993. Живий труп
1992. Гаррі. 
1991. Багатство Смітів.
1992. Квітень.
1963. Не бажана персона
1960. Син та батько
2010. Кривава Мері
1958. Лука
1992. Ян Шалеваскі
2010. Не можливо знищити!
2000. Легал.
2010. Вибори.
1960. Мрія для сина.
1965. Дорога не туда.
2010. Провал операції.
2014. Великі перегони.
2011. Вівтар.
2010. Спалені мости.
1993. Мистецтво для Джека.
2014. Кімната розкоші.
1992. Картини.
2010. Плани на майбутнє.
2011. Рештки імперії.
2010. Сім'я. Омерта. Любов.
2022. Брауна за грати!!!
2023. Початок.
1992. Гаррі. Новий шлях.
2011. Ян Шалеваскі.
2014. Хірургія від Грегора.
1994. Джек. Живий.
2024. Лукассе.
2022. Лео. Все.
2023. Джек. Все.
2024. Реннер.
1958. Тату, я стану сильнішим.
2014. Великі перегони.

У кабінеті мера, витканому відтінками темного дерева та білих тканин, панує атмосфера вишуканості. Світло проникає через величезні вікна, розкриваючи кришталеву чистоту меблів та натхненно вибраних картин на стінах.

Мер, віддався мрійливому ритму свого улюбленого місця, відпочиває у глибокому кріслі, що ласкаво огинає його фігуру. Він урочисто тримає сигару, вкриту легкою пелюсткою диму, яка танцює в повітрі, відображаючи відтінки світла та тіні.

У руках Джона Брауна лежить iPad, його віконечко у світі інформації. Пальці легко скачуть по екрану, прочитуючи та переглядаючи останні новини. Він поглиблено занурений у потік інформації.

Для мера, час, коли він знаходить глибше з'єднання зі світом навколо, коли його думки летять вільно, ніби птахи в небі, віртуальні аркуші новин підводять його до важливих рішень і мудрих висновків. У цьому кабінеті, на тлі лагідного диму та музики мови новин, Лео стає справжнім владарем свого міста, мислителем та вченим, спритним управителем, який відданий служінню своєму народу.

Двері кабінету розчинилися з тихим скрипом, відкриваючи дорогу для його секретарки. Увійшовши, вона принесла з собою щоденник відвідувань, який зберігав у собі усі найважливіші події та зустрічі мера протягом дня.

Закутаний в м'яке крісло, Джон підняв очі від свого iPad, зустрічаючи погляд своєї секретарки з усмішкою вдячності. Його обличчя світилося побачивши щоденника, який відображав усю групу людей які прагнуть зустрічі з ним.

Секретарка, з невимушеною гідністю, підійшла до Брауна, тримаючи щоденник у руках. Її голос звучав як мелодія, коли вона почала читати зразково записані деталі та події, які відзначалися в щоденнику. Лео у цей час краєм ока дивився на її сідниці. Але вуха уважно слухали кожне слово, як вірний учень, прагнучи зафіксувати кожну деталь у своїй свідомості. Він визнавав важливість кожного, кожного рішення, що приймався, та кожної рекомендації, що була зроблена.

- Тобі сподобався пакунок? 

- Так. Так пане Мер. Вона зніяковіла.

- Я знав, що тобі личитиме золото. Пихато продовжив Браун.

Дівчина усміхнулась та ще раз подякувала за подарунок. Вона перегортала сторінки щоденника зустрічей та час від часу поправляла волосся. Її гардероб складався із коротких спідниць та білих сорочок. Такий дрескод прагнув Лео. Дівчина у свої двадцять сім отримала посаду секретарки у самого мера. Це просто чудово. Для неї не було перемогою у житті. 

- У мене сьогодні зустріч із містером Карері.

- Зрозуміла. Вона записала щось у щоденник.

- Ти підготувала подарунки для моїх на Різдво?

- Для Ліани кольє і залізна дорога для малюка. Вона усміхнулась.

- Ти як завжди у яблучко. Дякую тобі. Лео кліпнув оком.

Після завершення бесіди, Лео підійматися зі свого зручного крісла, готуючись покинути свій кабінет. Очищаючи свій рідний простір, він обережно оглядає всі куточки кімнати, як будинок, який він покидає на ніч.

У останній момент, коли його погляд блукав по стіні, він помітив фотографію, що висіла в рамці. На знімку відображено минуле. Відкриття нового книжкового кафе, "На хвилях". У минулому "Чорний Фламінго". На знімку зустрічі з важливими особистостями та моменти щирої радості та підтримки спільноти.

Ця фотографія викликала в Лео відчуття ностальгії та романтичних спогадів. Він зупинився на мить, дозволяючи собі відчути емоції, що відтікали від зображення. Ці спогади про минуле наповнили його серце страхом та прагненням до подальших дій.

З усмішкою на обличчі Джон Браун закриваючи за собою кабінет, відчував, що майбутнє є світлішим, ніж минуле, і що тепер кожен день принесе нові можливості для розвитку та росту його міста та його самого.


- Добре тобі, що ти тепер у нас сім'янин. А я мушу шукати свою здобич. Промовив містер Карері тримаючи два келихи пива яких несе до маленького, круглого столика. 

- Ти просто не розумієш своє щастя. Жартував Лео.

- Я дякую Богу кожен день, Джоне.

- Я тобі правду говорив ж... 

- Ти про ту білявку?

- Я про твою роботу. Розсміявся Лео.

Двоє друзів сміялись та галасуючи говори про дівчат. Їхні очі були наповнені щастям та повагою один до одного. 

- Що нового в тебе?

- Нічого особливого.

- У мене була цікава зустріч на минулому тижні.

- О, кого ти зустрічав?

- Пам'ятаєш Лору з п'ятого каналу?

- Так, звісно. Що з нею? Лео злегка напружився.

- Вона тепер працює не журналістом. Вона співвласник каналу із Грабсом. Ми провели цілий день разом, говорили про книги, мистецтво і взагалі про життя.

- Звучить цікаво. Відповів беземоційно Лео зробивши ковток.

- Так, вона така чарівна і розумна. Я навіть думав запросити її на обід.

- Як вона до цього ставиться?

- Хочу спробувати, але трохи переживаю, щоб не зруйнувати все.

Лео їдучи додому був без водія. Він любив зробити собі день самотності. Таксі у якому він сидів пахло жіночими духами. Добре, що не алкоголем, подумав собі він.

- Доброго дня, шановні слухачі! Це ваша радіостанція "Голос Міста", і ось головні новини цього тижня. Лео почув радіо на фоні нічного міста у вікні. - У місті сталася важлива подія - новий прокурор успішно завершив розслідування справи про виготовлення та розповсюдження канабісу. - Прокурор Фред Карері виявився справжнім героєм, коли взявся за цей складний випадок. Після місяців напруженої роботи та координації з правоохоронними органами, він зміг зібрати достатньо доказів проти банди Шала, що виготовляла канабіс. - Сьогодні прокурор Карері оголосив про вдале завершення операції, яка призвела до затримання членів банди та конфіскації великої кількості наркотиків та обладнання для їх виробництва. А також викраданого золота, техніки та навіть картин маловідомих художників. - Міський мер Джон Браун подякував прокурору Карері за його відвагу та відданість правосуддю. Такі кроки зміцнюють віру громади в правоохоронні органи та підтверджують, що закон та порядок в нашому місті знову буде відновлено від часів Гральяно та Кеппо. - Ми пишаємося такими сильними лідерами, як прокурор Карері, які присвячують своє життя боротьбі за справедливість та безпеку наших громадян.

Лео відчуваючи втомленість опускається на сидінні, спираючись на зручність автомобільного салону. Автомобіля відкрите вікно, і прохолода нічного повітря лагідно обіймає його обличчя.

Мер вирішує не закривати очі, а замість цього роздивляється нічне місто під звуки радіо, яке розкривається перед ним. Вогні міста танцюють у вікнах будинків, а блискавки світлових рекламних щитів переливаються, ніби тканина на синьому небі.

Він спостерігає за тим, як вулиці міста оживають. По справжньому оживають. Коли люди виходять на вулиці, щоб насолодитися вечірньою атмосферою. По вулицях рухаються автомобілі, а люди швидко пересуваються, мабуть, на шляху до дому або з дому на якусь зустріч. Нічне місто мережиться сотнями вогнів і відбивається в чорному асфальті. Це місто, яке він так любить, місто, якому він зобов'язаний служити. Місто де він живе на двох сценах. І попри всі випробування та виклики, він завжди пишається тим, що він мер.

Світанок прокидається променями сонця, що проникають через відчинені штори в спальню. Лео розтягується, відчуваючи, як розслабленість нічного сну поступово покидає його тіло. Він вдихає свіжий ранкове повітря і почувається, ніби готовий до нового дня. Також він себе погладив по животу за відчинене вікно перед сном.

Підйом з ліжка відбувається повільно, майже ритуально, ніби він вводить себе у світ реальності крок за кроком. Його ноги опускаються на теплий килим. Рухаюся до ванної кімнати. Прийшовши до ванної, Лео починає свій ранковий ритуал. Він вмикає воду, відчуваючи, як її тепло огортає його тіло. Він набирає воду у долоні, наближаючи до свого обличчя, відчуваючи її силу. Він закрив очі, на деякий час дозволяючи воді спливати по його тілу, розслабляючи м'язи його спини та плечей. Потім він бере мило і починає масажувати свої руки та ноги, теплу піну по своєму тілу, відчуваючи, як вона дбайливо очищає його шкіру.

Кожен рух є повільним, ніби він насолоджується кожним моментом цього ранкового ритуалу. Коли він закінчує душ і висушується, Браун відчуває, що готовий до зустрічі з новим днем, заряджений енергією.



© Іван Демидів,
книга «Чорний фламінго».
Коментарі