Епіграф
Пролог
2010. Кінець
1949
1991
2010. Наші дні. Вілла Сім'ї Кеппо
1992. Лютий. Ласкаво Просимо
1992. Серпень. Місцева газета.
1992. Травень. Багач
2010. Наші дні.
1992. Релакс
2010. Наші дні
1992. Вбито ВСЮ сім'ю
1992. День після вбивства
2010. Наші дні
1992. Вони хотіли жити
2010. Наші дні. Бога тут немає
1993. Чорний Фламінго
1971. "Гірський курорт"
2010. Наші дні. Кров
1992. Бідні багачі
1992. Перший тиждень після вбивства
1993. Закон - Зло
1992. "Слонова кістка"
2010. Зміни - це погано?
1984. Будь моїм другом
2010. Повернемось до змін
1990. Ненсі
1974. Амаліє. Любов моя!
1960. Син
2010. Капореджиме
1984. Джузеппе Раввано. 
1993. Віскі. Зневіра та сльози.
2010. Смажена політика
2009. Бронзіно
2010. Все налагодиться!
1989. Допомога від зла
2007. Джейкоб Реннер
2010. Нові можливості
2005. Від Майкла К.
2007. Рештки від закону та Правосуддя.
1984. Тед. Невже він один?
1954. Гральяно
1929. Я буду тебе захищати.
1993. Живий труп
1992. Гаррі. 
1991. Багатство Смітів.
1992. Квітень.
1963. Не бажана персона
1960. Син та батько
2010. Кривава Мері
1958. Лука
1992. Ян Шалеваскі
2010. Не можливо знищити!
2000. Легал.
2010. Вибори.
1960. Мрія для сина.
1965. Дорога не туда.
2010. Провал операції.
2014. Великі перегони.
2011. Вівтар.
2010. Спалені мости.
1993. Мистецтво для Джека.
2014. Кімната розкоші.
1992. Картини.
2010. Плани на майбутнє.
2011. Рештки імперії.
2010. Сім'я. Омерта. Любов.
2022. Брауна за грати!!!
2023. Початок.
1992. Гаррі. Новий шлях.
2011. Ян Шалеваскі.
2014. Хірургія від Грегора.
1994. Джек. Живий.
2024. Лукассе.
2022. Лео. Все.
2023. Джек. Все.
2024. Реннер.
1958. Тату, я стану сильнішим.
2010. Плани на майбутнє.

Після того як Лео згодував детектива любителя рибам, приховавшись в тіні, обстежував її будинок з усіх сторін. Він ретельно планував проникнення, щоб ніхто не помітив його. Знайдене напіввідкрите вікно, і він тихо увійшов до будинку. Крок за кроком, він просувався по темному коридору, дбаючи про те, щоб не викликати підозри. І нічого не зачепити чи поламати. Він знав, що вона проживала одна. Револьвер вже був у його руці завернуто у тканину. Коли він підійшов до ліжка і поклав його під подушку, обережно, щоб все виглядало природно. Опісля передумав та переклав його коробки від взуття. Потім закинув її під ліжко. Після виконання завдання, тихо вийшов з будинку так, як тихо і зайшов.

- Доброго дня, шановні слухачі. Сьогодні ми звертаємось до вас із сумною новиною. У нашому місті зникла безвісти молода жінка. Луїза Броне, 38 років, вийшла з дому кілька днів тому ввечері та з того часу не повернулася. За словами сусідів, це надзвичайно нехарактерно для неї, і вони серйозно турбуються за її безпеку. Кажуть вона ввесь свій вільний час проводила за книгами. Годинами пропадала у бібліотеці. Брала досить активну участь у мітингах під час виборів мера міста у 2005 році. Була членом клубу "Місто без корупції". - Поліція прохає всіх, хто може надати будь-яку інформацію щодо можливого місця знаходження Луїзи, зв'язатися з ними негайно. У разі отримання будь-якої інформації, яка може допомогти в розслідуванні, будь ласка, звертайтеся. Ми закликаємо всіх громадян бути пильними та співпрацювати з правоохоронними органами у цій ситуації. Наше завдання допомогти їй. Адже відомо, що вона проживає одна.

Далі диктор надавав коротку інформацію про зниклу жінку, її останні місця перебування та будь-яку доступну інформацію, яка може допомогти в її пошуках. Це повідомлення вирізнялося серйозністю та закликами до громадської допомоги.

Кожен крок майбутньому меру нагадував йому про важливість цієї зустрічі. Його думки були поглиблені, очі виражали напруження і рішучість вирішити справу.

Підійшовши до вхідних дверей аеропорту, він миттєво увійшов. На вищому рівні, його чекали його юристи. Він розпізнав їх у формальних костюмах із сумками, що стояли поруч. Лео підійшов до них з посмішкою від впевненості. Він дуже добре приховував, що нещодавно вбив людину. Людину яку дуже добре знав.

- Доброго дня. Він вітав їх, рукостисканням. - Дякую вам, що прийшли. Час надто важливий, і я вдячний вам за вашу присутність тут. Юристи виразно підтвердили свою готовність і відданість справі.

- Ми готові розглянути всі аспекти вашого випадку. Впевнено сказав один з них.

- Я хочу вам запропонувати роботу.

- Але ми про це не говорили. Ми тут з іншої причини.

- Так. Ви б інакше не прилетіли. Лео усміхнувся.

- Містере Браун, з усією повагою.

- Сто тисяч. Перебив його Капетті.

- Що? Вони перезирнулись.

- Сто тисяч у місяць. Мені потрібні сильні та вірні юристи.

- Ви ще не зовсім Мер...

- Це залиште мені. Відрізав Лео.

Лео залишився сам на одному з високих стільців у кав'ярні аеропорту, оточений шумом і гомоном пасажирів, які поспішали на свої рейси. Його погляд був зафіксований на чашці кави перед ним. Він був задоволений собою, що знайшов собі юристів без допомоги Кеппо. Він планує жити у тіні та світлі одночасно.

Лео відчував, як аромат кави наповнює його ніздрі, розганяючи сонливість від важкої ночі, яку він пережив. Він медитативно спостерігав за вихором пари, яка підійматися від чашки, і його думки блукали у світі планів на майбутнє.

Кожен водій по магістралі, кожен смугастий птах у небі - все це ставало частиною танцю, що розгортався перед ним. Він чекає моменту, щоб насолоджуватися спокоєм, коли світ здаватиметься відкритим для відкриття нових можливостей.

Поглибившись у свої думки, Лео повільно піднімав чашку кави до своїх губ, смакуючи божественний напій. Кожен ковток був сповнений енергії, яка пробуджувала його від Мері яка наче стояла перед ним вся у крові. Навколо продовжувався рух і шум аеропорту, але для нього наразі існував лише цей момент самотності.


ЧЕРЕЗ ШІСТЬ ДНІВ.

- Пане Капетті. Босе! Промовив голос у телефоні.

- Говори.

- Прийшла звістка від наших друзів з ФБР.

- Так. Лео тримав спокійний тон.

- Кажуть є нові докази, щодо Мері.

- Що саме у них є?

- Відео із камер спостережень. Промовив Біллі.

- Чорт забирай! 

- Що ми робитимемо?

- Ти пам'ятаєш 2007? 

- Лікарня? 

- Зроби все чисто.

Лео стояв у кабінеті, його обличчя виражало злість. Пальці тряслись від напруги, а очі були змішані з гнівом. Телефон, який тримав у руці, став об'єктом його розлючення.

З надзвичайною силою він метнув телефон на підлогу, де він здався м'яким та безжалісним. Політ супроводжувався тривалим звуком розбиття, що віддзеркалював вибух його емоцій.

Струмками відчутної злості відбивалися від стін кабінету, що сповнювало його темним настроєм. Він стояв там, самотній із відчаєм, засмучений тим, як обставини обернулися проти нього.

Ще довго після того, як відбулося це дійство, в кабінеті залишалося невелике, але відчутне мовчання, яке пронизувало кожний куток приміщення. Лео відчував, як його серце билось від злості.


МИНУЛО ВІСІМНАДЦЯТЬ ГОДИН.

Повзучи по сутінках ночі, тьма окутувала зловісні фігури. Збуджені, зловісні полум'яні мов язики облизували частину будівлі, де спочивали таємні архіви Федерального бюро розслідувань. Темна ніч стала свідком безжального перетворення історії на попіл. Попіл, що кружляв у повітрі, нагадуючи про палке знищення, архівів, які мали тримати секрети минулого. Або затримати та посадити злочинців міста. Історії про злочини та корупцію, затамовані в документах, тепер розпливалися під впливом пекельного полум'я. Під обрієм горіння, який тягнувся на небокраї, бандити підступно тікали від театру свого злочину. Вони зникли у тіні ночі, залишивши неподалік як підпис меню з бару "Чорний Фламінго".


НАСТУПНОГО РАНКУ.

Заголовок у газеті "Трагедія в архівах: Спалений архів ФБР розгортає скандальні обставини" Підозри падають на банду Кеппо у зв'язку з руйнуванням доказів Федерального бюро розслідувань"

Вчора у ночі або сьогодні на світанок, відбулася трагедія, яка струснула стовідсотковий стовп правосуддя. Архів Федерального бюро розслідувань, що містили важливі докази відносно численних кримінальних справ, було повністю знищено.

Пожежа спалахнула у невідомій частині будинку, де знаходився архів ФБР. Перші пожежні бригади прибули на місце лише через кілька хвилин, але вже було занадто пізно. Архів, який містив цінні документи та докази, був повністю знищений вогнем. За попередніми даними, слідчі вже розпочали дослідження цього інциденту, і підозри падають на відому банду Кеппо. Або відомого як кримінальний авторитет "Фламінго". Серед меншого круга як "Хрещений батько" або "Бос". Його банда, відома своїми злочинними діями та спробами втручання в правоохоронні діяльності, може бути причетною до цього злочину.

Представники ФБР відмовилися висловлювати будь-які коментарі на цю тему, посилаючись на активне розслідування справи. Однак, громадськість очікує відповіді та дії з боку влади щодо цього шокуючого випадку. Поки що, встановлення справедливості для тих, хто став жертвами цієї пожежі, залишається на першому плані. Громадськість сподівається, що винні будуть знайдені та притягнуті до відповідальності за цей безсовісний акт. Є жертви. Автор: Лора Реннер.




© Іван Демидів,
книга «Чорний фламінго».
2011. Рештки імперії.
Коментарі