Максим Верман
@MoxemVerman
Вітаю вас. Зараз мені 24 (а потім як піде). Пишу вже близько 5 років. Навчаюсь на філфаці.
Блог користувача
Кого читати?
Я дописав "Птиці не розмовляють"!!! *радію*
Особисте, Думки вголос
2
34
Чи є різниця якою мовою спілкуватися?
Питання, Думки вголос
4
6
39
Показати всі коментарі (6)
Максим Верман
@Владислав Безлюдний Дякую за коментар. Я думаю, що кожному слід почати із себе, не змінювати інших, а лише себе. Чомусь у Франції була жорстока боротьба за мову. А тому ще це реальна важливо, бо це частина історії та культури. Я не проти, щоб росіяни, поляки, білоруси спілкувалися в Україні тією мовою, якою їм зручно. А про те, що російська - це спадщина СРСР - Ви знаєте краще за мене, і оцей менталітет (розпилювання бюджетів, крадіжки плитки тощо). Я не кажу, що бабусям, дідусям і тим, які залишились у радянських традиціях людям, треба перевчитися. Ні, я кажу за пластичну молодь, політиків і держслужбовців, які презентують країну.
Відповісти
2019-06-23 07:26:57
1
Владислав Безлюдний
@Максим Верман Зараз у Франції на вулицях одні мігранти. Зараз у Франції населення громить свої міста. Завдано збитків на кілька мільярдів Євро. Допомогла їм боротьба за мову? Там зараз африканців з колишніх колоній, сирійців, іракців і інших, більше, ніж етнічних французів. Вибачте, але сучасна Франція - дуже поганий приклад боротьби за національну культуру та ідентичність.
Відповісти
2019-06-23 07:35:01
1
Владислав Безлюдний
Можливо, це прозвучить не патріотично. Але нехай народ говорить хоч японською. Головне, щоб перестав думати, що "революція назв" конвертується в революцію свідомостей. Це так не працює. У нас вся верхівка, від районних рад і до глав держави - "совок". цей "совок" обирають не з варягів, а з нашого населення. Всі ці сотні депутатів, всі президенти. Скільки потрібно часу, щоб змінилася ситуація? Скільки поколінь? У форматі, коли країна розділена на дві принципово різні культурні системи - вічність.
Відповісти
2019-06-23 07:38:58
1
Заборонені сни
Питання, Різне, Цікаве
1
5
38
Показати всі коментарі (5)
Asteriya
@Максим Верман якби я сіла(можна й стоячи), то щось би точно надумала. Але на даний момент, пробач, в мене натхнення не дуже є, хоча попри це я намагаюся писати продовження до книги, яке уже давно завинила читачам. Та ще й також маю дві нові історії, просто сюжет одної повістю знаю, а іншої - ні. Тому, пробач, будь ласка, ніяк не можу. А як напишеш, залюбки почитаю 😄😅😌😳😣😐😘😘
Максим Верман
Дякую, дивилась чи читала "Незнайку"? Це така витончена сатира у обгортці антиутопії, що аж дивно, як це пропустила цензура. Хоча сатира на Америку, але дуже схоже на сучасну Росію.
Максим Верман
https://knijky.ru/books/neznayka-na-lune
Чому сильний текст повинен мати трагічні епізоди?
Питання, Різне, Цікаве
9
6
15359
Показати всі коментарі (6)
Максим Верман
Як на мене, кожна історія має бути, наче американські гірки (побудована синусоїдно). З усе погано, до все окей, потім знову проблеми, і так до кінця. Це допомогає тримати динаміку.
Відповісти
2019-06-11 18:06:23
1
Максим Верман
хоча моє перше завершене оповідання мало приблизно таку структуру (синусоїдну), але вийшло якось несвідомо. Думаю, сьогодні викласти, треба його відредагувати, бо писалося три роки тому, знайшов багато помилок.
Максим Верман
Я про такий драматичний скелет замислився після мультика Рапунцель, як би то дивно не було 😅