Видалити публікацію?
Максим Верман
2019-06-22 07:55:26
Чи є різниця якою мовою спілкуватися?
Питання, Думки вголос
4
6
39
Коментарі
Упорядкувати
  • За популярністю
  • Спочатку нові
  • По порядку
Показати всі коментарі (6)
Максим Верман
@Владислав Безлюдний Дякую за коментар. Я думаю, що кожному слід почати із себе, не змінювати інших, а лише себе. Чомусь у Франції була жорстока боротьба за мову. А тому ще це реальна важливо, бо це частина історії та культури. Я не проти, щоб росіяни, поляки, білоруси спілкувалися в Україні тією мовою, якою їм зручно. А про те, що російська - це спадщина СРСР - Ви знаєте краще за мене, і оцей менталітет (розпилювання бюджетів, крадіжки плитки тощо). Я не кажу, що бабусям, дідусям і тим, які залишились у радянських традиціях людям, треба перевчитися. Ні, я кажу за пластичну молодь, політиків і держслужбовців, які презентують країну.
Відповісти
2019-06-23 07:26:57
1
Владислав Безлюдний
@Максим Верман Зараз у Франції на вулицях одні мігранти. Зараз у Франції населення громить свої міста. Завдано збитків на кілька мільярдів Євро. Допомогла їм боротьба за мову? Там зараз африканців з колишніх колоній, сирійців, іракців і інших, більше, ніж етнічних французів. Вибачте, але сучасна Франція - дуже поганий приклад боротьби за національну культуру та ідентичність.
Відповісти
2019-06-23 07:35:01
1
Владислав Безлюдний
Можливо, це прозвучить не патріотично. Але нехай народ говорить хоч японською. Головне, щоб перестав думати, що "революція назв" конвертується в революцію свідомостей. Це так не працює. У нас вся верхівка, від районних рад і до глав держави - "совок". цей "совок" обирають не з варягів, а з нашого населення. Всі ці сотні депутатів, всі президенти. Скільки потрібно часу, щоб змінилася ситуація? Скільки поколінь? У форматі, коли країна розділена на дві принципово різні культурні системи - вічність.
Відповісти
2019-06-23 07:38:58
1