Видалити публікацію?
Стезі
2022-10-12 15:39:36
Мовне питання
Новини, Думки вголос, Потрібна допомога
10
16
207
Коментарі
Упорядкувати
  • За популярністю
  • Спочатку нові
  • По порядку
Показати всі коментарі (16)
Стезі
@Скітер та й що значить "не можу вивчити"?)) якщо я усе своє життя українську використовувала тільки на уроках української та чула на телебаченні, а потім приїзджаю до Польщі, розмовляю тільки польською, то й насправді що мені вчити? Зараз я пишу коментари та блоги українською не використовуючи перекладач - бо вмію, але ж напрягаюсь. Та й швидкість моїх відповідей україньскою значно поступається нажаль російській. Не зручно, але для вас пишу, не для себе. Не хочу сваритися, бо я з Маріуполя, тому залишу свою енергію на сварки з росіянами. Я констатую факти - так, мені тяжко після 20 років спілкування російською одразу перейти на українську. Тому й запитала чи можна принаймні блоги писати російською. Як писала вище - я навчають на перекладача, тому так чи інакше переходитиму на українську, але ж поступово..
Юлія Богута
Прозу перекладайте. Вірші немає сенсу. Копія завжди гірша оригіналу. А блоги так, українською. Це питання часу, коли і вони зникнуть для інших мов. Просто їх не можна приховати, а треба видаляти.
Відповісти
2022-10-12 20:53:55
1
Vivian Rose
Розумію ваші почуття. В мене самої дуже багато питань і є речі, з якими я не можу погодитися. Але хто нас почує? Тепер тут виключно українська і я, неначе, заново вчуся розмовляти. Surgebook для мене залишається єдиною настільки зручною платформою, тому я і надалі тут. Чи правильним був зі сторони розробників такий вибір без вибору, не можу сказати, але деякі люди залишаються тут ще й тому, що просто люблять sb, а не мову. Ще дуже прикро бачити як актив вмер. Я поверталась на sb з відчуттям, що зараз зверну гори, а на ділі ж... користувачів, які хоч якось пинають актив дуууже мало. Пішла російськомовна аудиторія, україномовної наразі мало, розробники щось не сильно поспішають підіймати платформу, от і маємо те, що маємо