Видалити публікацію?
Міріам Міест
2024-05-05 17:02:43
Цитати
7
8
229
Коментарі
Упорядкувати
  • За популярністю
  • Спочатку нові
  • По порядку
Показати всі коментарі (8)
Н Ф
@Міріам Міест Гадаю, що на таку тему сперечатися можна безкінечно) Давненько не читала настільки вичерпної відповіді, тож спасибі😉
Відповісти
2024-05-06 15:57:24
1
Міріам Міест
@Н Ф додала нашу розмову у свій тг канал, бо це стало поживою для роздумів, вкотре! От дещо, що також може бути відповіддю, чому б не поділитися тут теж? "Старалася відповісти коректно, не знаю чи вдалося, бо тема для мене не вивчена до кінця. Я досі формую свою думку, але саме у поняттях я знайшла деякий ґрунт для своїх думок щодо істинності розуміння свого покликання. Авжеж, я вважаю себе письменницею, своїх колег - теж, але також я сувора до цього, я маю бути критичною щодо подібного, розділяти якісне, цінне, що є шляхом, розвитком, а також те, що є на рівні "хобі", на рівні традиційного поняття "графоманства". Тобто для мене це поняття відносне, у тих контекстах, що я його чула, воно набувало експресивного значення. Спершу - захвату, чогось такого, що є сутністю письменника, а пізніше терміном зневажливості. Але ці забарвлення є настільки різні і тому я ставлюсь до нього по-різному у відношенні того, де використовую і щодо чого. Кажучи: я є графоманом, письменником, якого сфербять руки до письма, який живе цим, - я надаю цьому одного значення, кажучи: Бальзак був графоманом, - іншого, і ще іншого, кажучи: полиці книгарень переповнені графоманством, я не знаходжу там письменництва. І що ж робити, коли поняття використовується у таких неоднозначних формах?"
Відповісти
2024-05-06 16:06:08
1
Міріам Міест
@Н Ф я з вами погоджуюся щодо тривалості цієї теми. Аргументи поки що у мене не стійкі, мені б хотілося чіткіше, пряміше почути від літературознавців про це. Дякую 😅♥️ Вам теж дякую, як бачте, я розійшлася 😂 А це інколи приємно)
Відповісти
2024-05-06 16:08:04
1